Avontuurlijke smaak!

Nieuwe etiketten met nieuwe pay off naar drukker Megaflex

Poef, dat is wel een dingetje.. etiketten. Staat alles erop, klopt het, is het duidelijk, mooi, verleidelijk, praktisch werkbaar?

Vorige keer klopte de ingrediënten niet. Hadden we per abuis gemeld dat er ook appel en gember in de Guit Kombucha Klassiek zit. En het etiket paste niet goed op het flesje. En de QR-code deed het niet goed. En het materiaal werd lelijk en liet los in de ijskast..  Kortom, weer wat geleerd! Heel benieuwd of we dit keer helemaal gelukkig zijn met het eindresultaat. 

We hebben ook onze pay off veranderd: in plaats van ‘herstellende kracht van de natuur’ zeggen we nu ‘avontuurlijke smaak’. Dat onze kombucha gezond is, blijft een feit. Bordenvol probiotica. En dat zeggen we ook op het flesje (maar op een ander plek) Als brouwerij willen we ons vooral onderscheiden met de smaak van onze kombucha; we willen smaken maken die mensen nieuwsgierig maken en de stoute schoenen doen aantrekken. Avontuurlijke smaken dus. En dat we avontuurlijk zijn past dan weer goed bij onze naam: Guit is de naam van een ooievaar uit onze buurt.

In Gorssel is ruim 30 jaar geleden een ooievaarsdorp opgericht – hier werden jonge ooievaars groot gebracht – met als doel de ooievaar weer terug te laten keren op de oevers van de Ijssel. Door de intensieve landbouw was het avontuurlijke dier verdwenen, maar door de inspanningen van een groep vrijwilligers keerde de ooievaar terug. Elk jaar vertrekken de dieren aan het einde van de zomer naar verre landen – Zuid-Spanje tot Midden-Afrika – waar ze overwinteren, om in het voorjaar weer naar onze streken terug te keren. Enkelen van hen keren elk jaar terug naar het zelfde nest, zo ook Guit. Het prachtige brutale dier zweefde over onze brouwerij toen we onze eerste kombucha maakte.  Het dier is voor mij een teken van nieuw leven en avontuur. Het feit dat die dieren ooit verdwenen waren, maar nu weer volop elke voorjaar te bewonderen, is voor mij ook een teken van hoop en van de herstellende kracht van de natuur. Kortom, Guit moest het worden, en een pentekening van het dier zweeft voorbij op het etiket. 

 

 

 

Hier zijn ze dan: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *